Faillissement voor autobouwer Duracar

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Duracar uit Heerlen is failliet verklaard. De ontwikkelaar van elektrische bestelauto‘s wachtte al enige tijd op geld van zijn Britse investeerders. De schuldeisers konden niet langer het geduld opbrengen en vroegen het faillissement aan.

De problemen begonnen al vorig jaar toen aandeelhouder Econcern sneuvelde in de kredietcrisis. Duracar raakte verzeild in de afwikkeling van het Econcern-faillissement. Britse investeerders toonden serieuze interesse in de autobouwer maar door juridische strubbelingen duurde het lang voordat het kapitaal in Heerlen arriveerde. Te lang, zoals nu blijkt.

Duracar-directeur Wim Steenbakkers is hoopvol over de toekomst. ’Ik ben heel positief ingesteld. Ik hoop op een doorstart. Ook onze klanten en relaties rekenen erop dat we een doorstart maken‘, zegt hij in De Limburger.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.