Faillissement dreigt voor Irmato

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Irmato heeft uitstel van betaling gekregen. Meestal is zo’n surseanceprocedure het voorportaal van een faillissement maar het bedrijf met vestigingen in Drachten, Veghel en Veldhoven heeft hoop dat scenario te kunnen vermijden. Op de site van RTL Z zegt bewindvoerder Flip Schreurs van Boels Zanders Advocaten samen met de directie ‘met diverse gegadigden’ te onderhandelen over een doorstart. ‘Ik kan niet zeggen hoeveel, maar het zijn er genoeg om de handen er vol aan te hebben. Het is een ingewikkeld traject’, aldus Schreurs. Bij een doorstart hoopt Irmato een groot deel van de 135 arbeidsplaatsen te kunnen behouden.

Sinds een kleine twee jaar is Irmato in handen van de Utrechtse investeringsmaatschappij Strong Root Capital, dat het bedrijf overnam van oprichter Vitor Moonen. Begin vorig jaar stapte Henny van Doorne in als managing director.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.