Failliet Alsi start door als onderdeel ASM PT (update)

Alexander Pil
Leestijd: 3 minuten

Nadat de surseanceperiode afgelopen vrijdag was beëindigd, is Advanced Laser Separation International (Alsi) failliet verklaard. In ASM Pacific Technology heeft het een nieuwe eigenaar gevonden die heil ziet in een doorstart. De back-enddivisie van ASMI heeft de assets van het Beuningse bedrijf overgenomen. Al het personeel blijft in dienst, inclusief CEO Richard Boulanger, die nu bijna een jaar aan het roer staat.

Het faillissement van Alsi is opvallend. Na jaren van onderzoek en ontwikkeling leek er nu een marktwaardige lasersnijmachine te staan. Het bedrijf meldde de afgelopen maanden trots de ene verkoop na de ander, zoals in januari aan het Britse Plessey Semiconductors.

‘De belangrijkste oorzaak van het faillissement is dat we te laat op de markt waren met ons 300 mm-platform’, aldus Boulanger. ‘Na veel research was de lasersnijmachine voor dit formaat wafers pas eind 2010 klaar. Wellicht zijn we iets te lang doorgegaan met de ontwikkeling en hadden we eerder de stap naar de marketing moeten zetten.’

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen