Facta breidt uit met overname Walco Repair

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Met ingang van deze week heeft Facta uit Uitgeest de aandelen van Walco Repair overgenomen. Dit bedrijf focust zich op het onderhouden en reviseren van elektromotoren en generatoren. Voor Facta betekent de acquisitie een welkome aanvulling op het portfolio. Jeffrey Schotvanger, algemeen directeur Facta: ‘Walco is een bedrijf met een gevestigde naam in de markt en heeft een strategische ligging in het Rotterdams havengebied. Het vormt een goede aanvulling op onze huidige activiteiten. Door deze ontwikkeling zijn we in staat onze klanten nog beter van dienst te zijn, in het bijzonder op het gebied van hoogspanningsmotoren en generatoren.’ Beide bedrijven blijven hun activiteiten autonoom uitvoeren in de huidige vorm en onder eigen naam.

Facta is een modern elektrotechnisch en mechanisch bedrijf met ervaring in onderhoud, revisie, reparatie en verkoop van rotating equipment en (vuilwater)pompinstallaties. De firma heeft ongeveer honderddertig medewerkers in dienst en heeft vestigingen in Uitgeest en Vlaardingen. Naast de eigen werkplaats heeft Facta een groot aantal servicemonteurs die op locatie reparaties en onderhoud uitvoeren, onder meer in de voedingsmiddelenindustrie, on- en offshore, watermanagement, scheepvaart en bij liftenfabrikanten.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.