Fabriek Hengelo definitief niet door onder Siemens-vlag

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Siemens heeft bij monde van Willi Meixner, directeur van de olie- en gasdivisie, laten weten dat zijn gasturbine- en compressorfabriek in Hengelo niet kan blijven voortbestaan onder de vlag van het Duitse industrieconcern. Dat meldt Tubantia. Uiterlijk in 2020 sluit Siemens de deuren. Bij de Twentse vestiging – dat dit jaar zijn 150ste verjaardag viert – staan zeshonderd banen op de tocht.

De sluiting is onderdeel van een grote, wereldwijde reorganisatie waarbij Siemens een streep zet door zo’n zevenduizend arbeidsplaatsen, grotendeels in het thuisland. Mede door de inbreng van vakbonden hadden de werknemers hoop dat Siemens zijn plan voor Hengelo zou herzien.

De laatste kans voor de Hengelose fabriek is een overname. Er is serieuze belangstelling, aldus Meixner, die verwacht over maximaal zes weken meer duidelijkheid te hebben. Het FD zinspeelde eerder op een overname door VDL, maar dat is voorlopig niet meer dan een gerucht.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.