EZ subsidieert infrastructuur op HTC en HTAC

Leestijd: 1 minuut

Minister Van der Hoeven draait de subsidiekraan voor de Zuid-Oost Nederlandse hightechsector nog niet dicht. Zij geeft bijna zestien miljoen subsidie aan drie projecten op de High Tech Campus in Eindhoven en de High Tech Automotive Campus in Helmond om huisvesting en faciliteiten voor startende en doorgroeiende hightechbedrijven te ontwikkelen. ’Deze ondersteuning is helemaal in lijn met de belangrijke rol die het kabinet ziet voor onze regio en de opdracht van minister Van der Hoeven om tot een visie en ontwikkelingsprogramma te komen voor Brainport op weg naar 2020‘, aldus Rob van Gijzel, burgemeester van Eindhoven en voorzitter van Stichting Brainport.

De HTC krijgt elf miljoen euro voor twee projecten. EZ heeft 5,2 miljoen euro voor het nieuw te bouwen Device Process Building, dat onderdak gaat bieden aan gezamenlijke onderzoeksfaciliteiten voor het MKB. Het Bèta II-bedrijfsverzamelgebouw krijgt 5,8 miljoen euro publieke ondersteuning. Net als de bestaande Bèta I-formule kunnen hightech starters zich hier vestigen en zich bedienen van op hen toegespitste ondersteunende faciliteiten. Een vergelijkbaar initiatief op de HTAC, het Shared Technical Facilities & Accelerator Centre, krijgt 4,9 miljoen euro.

In totaal is 55 miljoen euro met de project gemoeid. Het geld komt van het Fonds Economische Structuurversterkingen, de provincie Noord-Brabant, het Samenwerkingsverband Regio Eindhoven, de gemeente Eindhoven, de gemeente Helmond en het bedrijfsleven. Behalve de twee hightechcampussen krijgt de ’chemische‘ campus Chemelot nog iets zuidelijker in Geleen een financiële injectie.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.