Exrobotics opent productiesite in Delft

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Vorige week heeft Exrobotics officieel zijn nieuwe productielocatie in Delft geopend. De specialist in explosieveilige robots koos voor Zuid-Holland omdat ‚Äėhet roboticaklimaat in de provincie veel te bieden heeft op het gebied van r&d‚Äô. De nieuwe productiesite is in de nabijheid van TU Delft en Robovalley.

Exrobotics is het enige bedrijf ter wereld met een werkende, Ex-gecertificeerde inspectierobot. Eerder kon het Improvia-onderdeel al melden dat het tien Exr-1-robots gaat leveren aan de Nam. Deze systemen worden op de nieuwe locatie in Delft geproduceerd en moeten nog dit najaar operationeel worden.

De Nederlandse Aardoliemaatschappij heeft verspreid over Nederland vele tientallen locaties die wettelijk twee tot drie keer in de week moeten worden ge√Įnspecteerd. ‚ÄėDat kost natuurlijk veel tijd en geld, dus is de Nam op zoek naar een creatieve, innovatieve oplossing‚Äô, aldus Exrobotics-directeur Samir El Awadi. De planning is dat uiteindelijke alle Nam-locaties in Nederland worden ge√Įnspecteerd met een Exrobotics-oplossing. Ook in het buitenland is er veel interesse. Zo is het Delftse bedrijf in vergevorderde onderhandelingen met onder meer Adnoc en Aramco, de oliemaatschappijen van respectievelijk de Verenigde Arabische Emiraten en Saoedi-Arabi√ę. Exrobotics heeft nu tien mensen in dienst, maar verwacht de komende jaren hard te groeien.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.