Expansiedrift breekt VNU en FHI op

René Raaijmakers is hoofdredacteur van Mechatronica Magazine.

Leestijd: 3 minuten

Over ruim twee weken opent in de Amsterdamse Rai Het Instrument, de megabeurs van de FHI, met als hoofdthema‘s laboratoriumtechnologie, industriële automatisering en industriële elektronica. De week daarop is het in Utrecht feest met de Industriële Week van VNU Exhibitions. Deze megabeurs huisvest de titels Aandrijftechniek, Macropac, Industrial Processing en Industrial Automation. Beide evenementen overlappen sterk op het terrein van productieautomatisering – dat had u al gezien.

Even in het kort nog de aanloop naar deze confrontatie. In dat voorjaar van 2009 koos VNU Exhibitions voor een frontale aanval op Het Instrument. Het lanceerde de nieuwe beurs Industry & Automation binnen de Industriële Week. Daarmee zette VNU een ramkoers in. Enkele maanden later strandde een poging om beide beurzen rond industriële automatisering te combineren en ze tegelijk op één locatie te houden. Omdat alle weken van het Utrechtse beursterrein dit najaar waren volgeboekt, was de FHI genoodzaakt om uit te wijken naar de Rai in Amsterdam.

k denk dat ik niemand hoef uit te leggen dat Nederland te klein is voor twee mega-evenementen zo kort op elkaar. Alleen al de kosten. Wie aan grote beurzen deelneemt, is al snel enkele tienduizenden euro‘s kwijt. Daarvoor krijg je niet eens een prominente positie. Voor dat laatste moet je een ton of meer uittrekken – iets wat alleen een enkele grote jongen doet. De expositielijsten en plattegronden van FHI en VNU laten in ieder geval zien dat niemand dit soort bedragen twee maal in een maand tijd uitgeeft.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.

Gerelateerde artikelen