Exact en Festo richten volledig geautomatiseerde testfabriek in

Alexander Pil
Leestijd: 2 minuten

Exact en Festo hebben de handen ineengeslagen. De twee partijen hebben het plan opgevat om samen een testomgeving te gaan inrichten voor de digitale fabriek van de toekomst. Die testomgeving wordt gevestigd in Delft, bij de vestiging van Festo. In Duitsland zijn al een paar digitale fabrieken opgezet, maar de Cyber Physical Factory (CP Factory) komt nu dus ook naar Nederland.

In de productieomgeving wordt gewerkt met een volledig geautomatiseerde en flexibele assemblagelijn. Alles in het productieproces wordt automatisch aangestuurd; van het ingeven van de verkooporder en productieorder tot de uitvoering van de productie zelf en het verwerken van het eindproduct in het voorraadsysteem.

‘In deze omgeving is het mogelijk om een productieopdracht via de bedrijfssoftware rechtstreeks aan de productieomgeving door te geven, zonder dat daar een mens aan te pas komt’, aldus Pieter Hamans, principal product marketing manufacturing bij Exact. ‘Je kunt bij wijze van spreken om drie uur ’s nachts een order ingeven via de webshop, die een uur later van de band komt rollen. En dan gaat het ook nog eens om een productieomgeving waarin de volgorde van de assemblage volledig flexibel is. Je kunt dus variëren in de manier waarop de producten worden samengesteld en de volgorde waarin bepaalde productiehandelingen plaatsvinden.’

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.