Ex-CEO Dumarey sleept Punch nogmaals voor rechter

Alexander Pil
3 maart 2014

Punch International is door Guido Dumarey en zijn vennootschap Creacorp opnieuw voor de rechtbank van koophandel in Ieper gedagvaard. De ex-CEO van het bedrijf meent dat hij in 2010 door een kapitaalverhoging van vastgoedbeheerder en Punch-onderdeel Accentis is benadeeld. Dumarey en Creacorp – die zich niet inschreven op de verhoging – noemen die verhoging onnodig en eisen 10 miljoen euro schadevergoeding. Eind vorig jaar startte Dumarey al een vergelijkbare procedure voor de kapitaalsverhoging van 2009.

Punch meent dat de beide ingestelde vorderingen ongegrond zijn en ‘verwelkomt de mogelijkheid die het aldus wordt geboden om passend te reageren’.

Dumarey stond aan de wieg van Punch maar moest in 2009 het veld ruimen als CEO. Oorzaak was onder meer de mislukte poging van Dumarey om Punch in de automotive-industrie te duwen.

Punch maakte vorige week ook zijn jaarcijfers bekend. In 2013 is de omzet uitgekomen op 79,9 miljoen euro. Een jaar eerder was dat nog 131,3 miljoen. Die terugloop is grotendeels terug te voeren op de verkoop van Xeikon. Het resultaat sloeg om van 9,3 miljoen euro nettowinst in 2012 naar een verlies van 34,1 miljoen euro in 2013. Ook hier is de Xeikon-deal de boosdoener. Feitelijk maken de jaarcijfers weinig uit. Punch is door alle verkopen een vrijwel lege holding. Aandeelhouders zullen vooral geïnteresseerd zijn in het bruto dividend van 4,50 euro per aandeel dat Punch wil uitkeren.