Ex-CEO Dumarey dagvaart Punch

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Punch International is voor de rechtbank van koophandel in Ieper gedagvaard door Guido Dumarey en zijn vennootschap Creacorp. Dumarey en Creacorp menen dat zij bij de kapitaalverhoging in 2009 zijn benadeeld. Als gevolg van die kapitaalverhoging – die ze overigens zelf hebben goedgekeurd, maar waarop ze niet hebben ingeschreven – is hun aandeel in het kapitaal van Punch verwaterd. Volgens Dumarey en Creacorp blijkt nu dat deze kapitaalverhoging niet nodig was. Daarom eisen ze een schadevergoeding van 20,5 miljoen euro.

Punch meent dat de ingestelde vordering ongegrond is en ‘verwelkomt de mogelijkheid die het aldus wordt geboden om passend te reageren’.

Dumarey stond aan de wieg van Punch maar moest in 2009 het veld ruimen als CEO. Oorzaak was onder meer de mislukte poging van Dumarey om Punch in de automotive-industrie te duwen. Op dit moment hebben Dumarey en Creacorp nog een belang van 4,99 procent in Punch.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.