Ex-bankier aan het stuur bij Nedcar

De laatste tien jaar was Paul van Vuuren de contactpersoon van VDL bij ING.

Leestijd: 1 minuut

Na goedkeuring van de ondernemingsraad wordt Paul van Vuuren de nieuwe algemeen directeur van VDL Nedcar. Hij volgt Carel Bouckaert op, die zich op eigen verzoek gaat toeleggen op de optimalisatie van de productieprocessen in Born. Van Vuuren heeft verschillende directiefuncties bekleed in de financiële sector en in die hoedanigheid ervaring opgedaan met uiteenlopende typen ondernemingen. De laatste tien jaar was hij de vaste contactpersoon van VDL bij ING.

Nedcar heeft een roerig jaar achter de rug, met de productiestart van de Mini Countryman en de BMW X1 en een explosieve personeelsgroei van ruim tweeduizend naar ongeveer 6500 medewerkers. De autofabriek is nu in de volgende fase gekomen, waarbij de focus ligt op doorontwikkeling van de organisatie, uitbouw van het productievolume en acquisitie van nieuwe projecten. Die herpositionering gaat gepaard met aanpassingen in de samenstelling en taakverdeling van het directieteam.

Met zijn competenties en managementstijl is Van Vuuren de bruggenbouwer en motivator die Nedcar nodig heeft in die volgende fase, aldus president-directeur Willem van der Leegte van VDL. ‘De kracht van Paul ligt op het vlak van organisatie en strategie. Hij is in staat een goede balans te vinden tussen de belangen van diverse stakeholders.’

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.