Ewon lanceert oplossing voor gecentraliseerd telebeheer

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Ewon presenteert Efive, een oplossing voor gecentraliseerd telebeheer die compatibel is met PLC‘s en Scada-software. Zo kunnen infrastructuurbeheerders hun externe sites verbinden met een Scada-systeem via een centrale VPN-server.

Met Efive richt Ewon zijn pijlen op een nieuwe markt: gecentraliseerde telebeheer via Scada. Via deze telebeheersystemen kunnen realtime een groot aantal metingen worden verwerkt en technische installaties van op afstand worden opgevolgd. Met Efive beschikken infrastructuurbeheerders over permanente beveiligde connecties (VPN) tussen het Scada-systeem en de externe sites. Afhankelijk van het model kan Efive 25 tot 100 externe sites beheren.

In de meeste gevallen vergt het telebeheer van externe sites een complexe oplossing die aanzienlijke financiële en ICT-investeringen vereist. De meest courante oplossingen bestaan uit centrale Scada-software die is verbonden met remote terminal units via een specifieke driver die instaat voor de communicatie en de interface met de Scada-software. Het probleem met deze oplossingen is dat ze afhankelijk zijn van het type RTU en Scada-systeem. ’Door de link met onze Ewon-routers stelt dat probleem zich niet bij Efive‘, verzekert Ewon-CTO Pierre Crokaert. ’Onze oplossingen bevatten communicatieprotocollen op basis van open standaarden, waaronder Modbus TCP. Ongeacht het merk van het Scada-systeem of de PLC kunnen we altijd zonder probleem een verbinding maken. Dit kan ook financieel interessant zijn voor de klant. Die moet namelijk niet langer op zoek naar een leverancier die compatibel is met de driver van het Scada-systeem dat hij gebruikt en zal in sommige gevallen ook geen OPC-server meer nodig hebben.’

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Gerelateerde artikelen