Ewon lanceert flexibele industriële router

Leestijd: 2 minuten

Om tegemoet te komen aan de behoefte aan meervoudige verbindingen in de industriële sector en om in te spelen op de constante evolutie van de communicatietechnologie pakt Ewon uit met een innovatie op het gebied van toegang op afstand tot industriële apparatuur en sites. Het Belgische bedrijf lanceert de Flexy, een modulaire en flexibele industriële router met uitbreidingskaarten.

De industriële sector wordt geconfronteerd met de continue en snelle ontwikkeling van de communicatietechnologie. Waar er twee jaar geleden nog sprake was van 2G (GPRS), hebben we het nu over 3G en zelfs 4G (LTE). Ook de draadloze Wifi-technologie is intussen al goed ingeburgerd in de industriële sector. Deze constante ontwikkeling van de technologie past echter vaak niet in het doorgaans conservatieve plaatje van de industrie. ’In de industrie wordt een oplossing pas gevalideerd en geïmplementeerd als er een duurzaamheidgarantie kan worden gegeven van minstens tien jaar‘, bevestigt Ewon-CEO Serge Bassem.

De Ewon Flexy beantwoordt aan die behoefte omdat hij kan mee evolueren met de communicatietechnologie, aldus Bassem. Met een concept van basismodules en tot vier uitbreidingskaarten biedt Flexy eindgebruikers verschillende mogelijkheden: van een eenvoudige seriële poort, MPI of Profibus naar Ethernet tot de Wifi Lan-router met redundantie via 3G-modem.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.

Gerelateerde artikelen