Ewon demonstreert eenvoudige industriële router

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Met de Cosy-familie lanceert Ewon een assortiment industriële routers voor klanten die een snelle en betaalbare toegang op afstand willen tot hun PLC‘s. Deze oplossing moet de oude verbindingen via modem vervangen. De Cosy 141, het eerste model van deze reeks, vormt een aanvulling op Ewons bestaande oplossingen voor PLC-toegang op afstand, zoals de reeksen 2005CD en 4005CD. De Cosy 141 telt vier Ethernet-poorten voor de lokale aansluiting van het toestel, een Wan-Ethernet-poort voor de verbinding met het internet via het lokale bedrijfsnetwerk en een seriële poort voor een seriële aansluiting van de PLC‘s.

’Industriële routers zijn meestal duur‘, weet Ewon-CEO Serge Bassem. ’Met de Cosy bieden we voortaan scherpgeprijsde basismodellen aan met een prijs die onder de 600 euro ligt. We hebben vastgesteld dat veel van de ondernemingen die met onze CD-routers werken niet alle functies gebruiken, met name op het vlak van monitoring en diagnose.‘

In vergelijking met de CD-reeksen is dit nieuwe concept uitgerust met een vereenvoudigde webinterface. Daarmee richt Ewon zich voornamelijk op bedrijven die enkel behoefte hebben aan de basisfuncties voor toegang op afstand: up- en downloaden van PLC-programma‘s, toegang tot een IP-camera, controle op afstand van een HMI of klantenondersteuning op afstand.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.

Gerelateerde artikelen