Eurotech maakt industriële communicatiecontroller programmeerbaar

Nieke Roos
Leestijd: 1 minuut

Het Helios-platform is volgens fabrikant Eurotech de eerste programmeerbare industriële communicatiecontroller. Het systeem met een Intel Atom Z5xx-processor tot 1,6 GHz is op te starten via USB of vanaf het netwerk, een IDE-harddisk of een vastestofschijf. Een scherm is aan te sluiten op de standaard VGA- of de LVDS-uitgang. Behalve Gigabit Ethernet en USB biedt de controller GPS en een RS232- of RS485-poort. Een speciale baai kan tot drie USB-adapters herbergen voor bijvoorbeeld 2G- of 3G-modems. Het platform is schok- en trillingsbestendig conform de Mil 810F-standaard.

De Helios is snel en eenvoudig te programmeren via de Api‘s in het Everyware Software Framework (ESF) van Eurotech. Behalve deze Java-gebaseerde middleware levert de fabrikant ook het Bios, microcode en voorzieningen voor softwareporting. Het platform ondersteunt Microsoft Windows Embedded of CE 6.0 met .Net 3.5, of Wind River Linux 3.0. In de Benelux zijn de Eurotech-producten verkrijgbaar bij BESD uit Deurne.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.

Gerelateerde artikelen