Europese regio’s helpen mkb’ers in overgang naar Industrie 4.0

Jessica Vermeer
Leestijd: 1 minuut

Zeven Europese regio’s hebben hun krachten gebundeld met als doel om het mkb te ondersteunen bij de belangrijkste uitdagingen die de verspreiding van Industrie 4.0-oplossingen en het potentieel daarvan in het Europese mkb-ecosysteem belemmeren. Het interregionale samenwerkingsproject Smarty gaat het mkb helpen bij de bewustwording en de toepassing van Industrie 4.0-oplossingen door middel van regionaal beleid en regionale programma’s gerelateerd aan Europese Structural Funds. De veertien partners – waaronder Flanders Make – hebben zich ten doel gesteld een beleidswijziging op gang te brengen die Industrie 4.0 als het nieuwe paradigma voor de industriële ontwikkeling in de komende jaren zal handhaven.

Om zijn doel te bereiken, zal Smarty interregionale leeractiviteiten uitvoeren om oplossingen te identificeren, analyseren en uit te wisselen die al in een van de deelnemende regio’s zijn getest en die de innovatieprocessen van andere partners kunnen helpen. De uitwisseling van ervaringen zal plaatsvinden tijdens interregionale thematische seminars en workshops. Thema’s die zullen worden behandeld, zijn production performance monitoring systems (PPMS), predictive modeling and maintenance, virtual reality en simulatie, en smart logistics en netwerkmanagement.

In totaal nemen veertien partners uit zeven Europese landen deel, waarbij de Italiaanse gemeente Prato voortouw neemt. Het consortium kwam in oktober samen in Prato voor de start van het project, waar de eerste actiepunten en het generieke plan werden besproken. De volgende stap is de eerste interregionale thematische seminar, die in februari 2020 gehouden zal worden in Brussel.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen