Europese landbouwmachineconstructeurs verwachten verdere groei

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Terwijl de vooruitzichten voor de wereldeconomie somberder worden, blijft de Europese landbouwmachine-industrie optimistisch. De Europese koepelorganisatie Cema verwacht dat de verkopen nog hoger zullen uitkomen dan afgelopen jaar. ’De orderontvangst van onze ondernemingen is voortdurend gestegen tot eind 2011‘, aldus Ralf Wezel, secretaris-generaal van Cema. Voorlopige schattingen voor 2011 gaan uit van een groei van 20 procent tot 26 miljard euro.

Cema meet elke maand de stemming over de markt binnen zijn organisatie. Slechts 13 procent van de ondervraagde bedrijven ziet de toekomst somber tegemoet, terwijl bijna de helft de komende zes maanden juist een verdere omzetstijging verwacht. Oost-Europa geldt als een opkomende afzetmarkt, maar ook Duitsland en Frankrijk blijven belangrijke motoren voor de industrie.

Dankzij de sterke groei in 2011 is het aantal inkomende orders nog steeds goed, wat laat vermoeden dat de verkoop in de eerste helft van 2012 hoger zal zijn dan vorig jaar. Voor het tweede halfjaar houdt Cema wel rekening met een verzwakking van de vraag. De omzet van de Europese landbouwmachine-industrie zou daardoor in dit jaar met zo‘n vijf procent stijgen in vergelijking met 2011.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.

Gerelateerde artikelen