‘Europese IC-industrie sluit gelederen’

Paul van Gerven
Leestijd: 1 minuut

De Europese halfgeleiderindustrie en toeleveranciers van de halfgeleiderindustrie bewegen naar een gezamenlijke strategie toe. Dat meldt brancheorganisatie Semi naar aanleiding van het International Semiconductor Symposium deze week in Milaan. ’We moeten in Europese termen denken. Als we met een stem spreken kan de Europese Commissie deze industrie ondersteunen‘, zei Imec-CEO Luc Van den hove. Volgens Semi werd dit sentiment breed gedeeld onder de aanwezigen, afkomstig uit de hele toeleverketen.

De eensgezinsheid volgt op een periode waarin verschillende kampen om de gunst van de Europese Commissie streden. Machinebouwers en materiaalleveranciers wilden ondersteuning voor hun inspanningen om hun klanten te volgen in de transitie naar 450-millimeterwafers. De inheemse Europese halfgeleiderindustrie zag echter meer in de More than Moore-route, waarvoor niet de meest geavanceerde IC-technologie noodzakelijk is. Eurocommissaris Neelie Kroes heeft echter een soort Airbus-constructie voor ogen, waarin de hele Europese chipindustrie is verenigd.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.