Europese hulp impuls voor innovatie bij Prodrive

Nieke Roos
Leestijd: 1 minuut

De Europese Investeringsbank (EIB) verstrekt een lening van 50 miljoen euro aan Prodrive Technologies. Het Sonse technologiebedrijf, actief in het ontwerp en de productie van elektronica, software en mechanica, zal de financiering gebruiken ter ondersteuning van een ambitieus r&d- en innovatieprogramma voor zijn brede scala aan producten, systemen en oplossingen in verschillende sectoren, evenals voor de uitbreiding van productiecapaciteiten om die groei te vergemakkelijken. De EIB-lening wordt verstrekt in het kader van het Europees Fonds voor strategische investeringen (EFSI), een sleutelelement van het Investment Plan for Europe, ook bekend als het Juncker-plan.

De productportfolio van Prodrive omvat embedded computing, stroomconversie, automatiserings- en controlesystemen, visie- en beeldverwerkingssystemen, en omgevingsdetectie. De belangrijkste markten die zullen profiteren van de ontwikkelactiviteiten zijn toepassingen in de halfgeleider-, automobiel-, energie-, infrastructuur-, industriële en medische sector. ‘De lening van de EIB is een belangrijke mijlpaal. We beschouwen de steun van de EIB als een solide bevestiging van het belang van onze activiteiten op Europees niveau. Deze stap zal de investeringen in onze technologieprogramma’s en productieplannen verder stimuleren en bijdragen aan onze ambitieuze groei’, zegt Prodrive-topman Pieter Janssen.

‘De lening aan Prodrive levert een belangrijke bijdrage aan de ondersteuning van de hightech, midcap-markt in Nederland en de onderliggende innovatiegrondslagen’, aldus Lilyana Pavlova, vicepresident van de EIB. ‘We ondersteunen het bedrijf tijdens deze fase in zijn groei en ontwikkeling door een stabiele en betrouwbare financieringsstructuur mogelijk te maken.’

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.