Europa op zoek naar innovatiehoofdstad

Nieke Roos
Leestijd: 1 minuut

De Europese Commissie is een zoektocht gestart naar de eerste innovatiehoofdstad. De titel ’Icapital‘ gaat naar de stad die het beste ecosysteem opzet waarin burgers, overheid, hoger onderwijs en bedrijfsleven met elkaar innoveren. Een onafhankelijke jury kiest komend voorjaar de winnaar. De prijs is een half miljoen euro om de innovatie-inspanningen verder op te voeren. Uiterste aanmelddatum is 3 december.

In aanmerking komen steden met honderdduizend inwoners of meer en een innovatie-initiatief dat ten minste loopt sinds 1 januari 2010. De jury beoordeelt hen zowel op de tot nu toe ontplooide activiteiten en bereikte prestaties als op hun ideeën voor de toekomst. Daarbij moeten ze onder meer aantonen dat ze vernieuwende concepten, processen en instrumenten gebruiken, dat ze aantrekkelijk zijn voor talenten, financiering en investeringen en de actieve betrokkenheid van burgers stimuleren en dat ze interactief bouwen aan een innovatiegemeenschap binnen de eigen grenzen maar ook daarbuiten. Verder moet er een duidelijke koppeling zijn met de Europese doelen voor 2020.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.