Europa op de bres voor industrie

Paul van Gerven
Leestijd: 1 minuut

De Europese Unie wil de bijdrage van de industrie aan het Europees binnenlands product opkrikken van 16 procent nu naar 20 procent in 2020. Eurocommissaris Antonio Tajani van Industrie heeft daartoe woensdag een strategie gepresenteerd. Volgens de Italiaan heeft Europa zich te veel op de financi√ęle en dienstensector gefocust, terwijl ook de industrie wel degelijk een belangrijke bijdrage levert aan economische groei. ‚ÄôWe hebben fouten gemaakt in het verleden, we hebben de industrie en het mkb te lang aan hun lot overgelaten‚Äė, zei Tajani bij de presentatie.

De strategie kent prioriteit toe aan zes domeinen: geavanceerde productietechnologie, Europa‚Äės zes key enabling technologies (waaronder micro- en nano-elektronica, fotonica en geavanceerde productiesystemen), bioproducten, ruwe en bouwmaterialen, schone vervoersmiddelen en smart grids. Voor elk van deze domeinen zal een taakgroep worden opgericht om gerichte plannen op te stellen.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.