Euronorm breidt pakket uit met rvs-aandrijvingen

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Op Wots 2014 introduceert Euronorm Drive Systems een serie roestvaststalen, asynchrone driefase-draaistroommotoren in IP66-uitvoering (optioneel IP69K voor onderwatergebruik). Deze hygiënisch vormgegeven (conform HACCP-normen) TENV-motoren hebben een volledig gesloten behuizing. Zowel de behuizing als de as zijn uitgevoerd in rvs 316. Verder hebben deze totally enclosed non-ventilated-motoren ronde vormen waardoor ze makkelijk te reinigen zijn en bacterievorming wordt voorkomen.

Met name voor omgevingen waar veel wordt schoongemaakt met agressieve schoonmaakmiddelen of in situaties waar snel corrosie optreedt, bieden deze nieuwe motoren uitkomst. De AC-motoren met een vermogensbereik variërend van 0,12 tot 7,5 kW, zijn naar keuze beschikbaar in een twee-, vier- of zespolige uitvoering met een 440 V/50 Hz wikkeling. Tevens zijn deze modellen te leveren met diverse andere voltages en frequenties, zoals 208 V/60 Hz of 460 V/60 Hz. Afhankelijk van de uiteindelijke applicatie kan elk model af-fabriek worden uitgevoerd met naar keuze een B14A- of B5-flens, met of zonder voetjes (B3-uitvoering). Optioneel zijn ook andere flensuitvoeringen mogelijk.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.

Gerelateerde artikelen