Eurocrisis schaadt Duitse gereedschapsmachinemarkt

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

De Duitse gereedschapsmachinemarkt heeft een slecht kwartaal achter de rug. In april, mei en juni daalde het aantal bestellingen met 20 procent. Binnenlandse orders die ongeveer een derde voor hun rekening nemen, verminderden met 8 procent, de export kelderde met 26 procent. Over het eerste halfjaar bedraagt het verlies nu 13 procent.

’Het tweede kwartaal heeft aangetoond dat de gereedschapsmachinemarkt zich niet kan onttrekken aan mondiale marco-economische ontwikkelingen‘ zegt Wilfried Schäfer van de Duitse brancheorganisatie VDW. Wel voegt hij eraan toe dat de markt in het tweede kwartaal van 2011 juist een sterke stijging kende, zeker in de export. De jaar-op-jaar daling kan daar voor een deel op worden teruggevoerd. In het tweede halfjaar rekent VDW op stabiele exportcijfers.

’Hoewel de economische situatie de laatste maanden steeds problematischer is geworden – onder meer door de eurocrisis – verwachten we toch dat de gereedschapsmachineproductie dit jaar zal toenemen‘, aldus Schäfer. VDW voorspelt een groei van zo‘n 6 procent.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.

Gerelateerde artikelen