Eurekite kiest Demcon voor bouw pilotlijn flexibel keramiek

Paul van Gerven
Leestijd: 2 minuten

Eurekite, spin-off van de Universiteit Twente, werkt samen met systeemontwerper Demcon om de productie van zijn flexibele keramische materialen op te schalen. Daartoe heeft het bedrijf 4,2 miljoen euro aan leningen en equity-investeringen ontvangen. De financiering zal ook worden gebruikt om de wereldwijde activiteiten en de octrooiportefeuille uit te breiden.

Eurekite’s Flexiramics is een op vezels gebaseerd keramiek dat licht en flexibel is zoals tissuepapier, maar toch de belangrijkste fysisch-chemische eigenschappen van traditionele keramiek behoudt, zoals hittebestendigheid, elektrische isolatie en corrosiebestendigheid. Traditionele keramiek is echter zeer inflexibel, wat de toepassingen beperkt. Als flexibele keramiek biedt Flexiramics unieke toepassingsmogelijkheden in tal van technische domeinen, waaronder scheidingsmembranen in Li-ion-batterijen, flexibele, hittebestendige printplaten en filtratiemembranen voor de olie- & gasindustrie.

Vanaf 2015 heeft Eurekite zich gericht op de uitontwikkeling van het nieuwe keramische materiaal. Doel was een productieproces op laboratoriumschaal realiseren en projecten uitvoeren met internationale klanten voor het afstemmen van producteigenschappen op hun specifieke behoeften. Hierdoor kan Eurekite nu kleine hoeveelheden hoogwaardig materiaal produceren en de volgende stap is productie van de grotere hoeveelheden die nodig zijn voor kwalificatieprojecten met klanten.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.