EU wil soepele regels voor drone-starters

Pieter Edelman
Leestijd: 1 minuut

Zolang een drone-vlucht weinig risico met zich meebrengt, moet de regelgeving minimaal worden gehouden, vindt de EU. Ondernemers moeten daardoor makkelijk maken met drones aan de slag kunnen, en pas wanneer een vlucht gevaar voor de omgeving op zou kunnen opleveren, moet de regelgeving om de hoek komen kijken. Dat is een van de vijf verklaringen die een delegatie van de EU opstelde na overleg met luchtvaartspecialisten en vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven.

Volgens het document bieden drones interessante kansen voor economische groei. Daarvoor is het echter wel nodig dat er op nationaal en Europees niveau snel regels komen rond het gebruik, zodat het bedrijfsleven weet waar het aan toe is.

Het document roept dan ook op om snel veiligheidsregels op te stellen rond diensten met drones. Daarnaast moet er geld worden vrijgemaakt om technologie en standaarden te ontwikkelen waarmee drones in het bestaande luchtvaartverkeer worden ingepast. Ook voor privacyproblemen en overlast moeten regels worden ontwikkeld.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.