EU staat werknemers Ford Genk financieel bij

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

De Europese Commissie heeft voorgesteld om 570.945 euro vrij te maken om 479 ontslagen werknemers van Ford Genk bij te staan. Het bedrag is bedoeld om de medewerkers van de autofabriek sneller aan een nieuwe baan te helpen. Het personeel dat het grootste risico loopt, krijgt begeleiding bij de herori√ęntatie op de arbeidsmarkt en toegang tot herscholingstrajecten. ‚ÄėVeel werknemers in de automobielsector hebben het moeilijk en solidariteit van de EU is bijgevolg belangrijk‚Äô, aldus Europees commissaris voor Werkgelegenheid L√°szl√≥ Andor.

De fabriek van Ford Genk sluit eind dit jaar de deuren. De productie van de nieuwe Ford Mondeo stond oorspronkelijk gepland voor Genk maar is uiteindelijk toegekend aan de Ford-fabriek in Spanje. Ook de productie van de S-Max en de Galaxy verhuizen naar Spanje. Dat gaat ten kosten van ongeveer 4300 banen in Genk en minstens nog eens dat aantal bij toeleveranciers. Bij de goedkeuring van de meerjarenbegroting 2014-2020 reserveerde de EU al vijftig miljoen euro om de fabriek om te bouwen. Daar komt nu nog eens 570 duizend euro bij.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.