EU maakt weg vrij voor iot in agro en food

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

In Amsterdam is het officiële startschot gegeven voor The Internet of Food & Farm 2020, een gezamenlijk gefinancierd H2020-project van 30 miljoen euro van de Europese Commissie. Bij de start van het project kregen de projectpartners de kans om gestructureerd te gaan samenwerken. Ze hebben hun innovatieve onderzoeksactiviteiten gepresenteerd, die zijn gericht op verbetering van landbouwproductie door gebruik van iot-technologie als antwoord op de belangrijkste maatschappelijke uitdagingen. Er waren meer dan 140 belanghebbenden aanwezig uit de Europese bedrijfsleven, instellingen, lidstaten, het onderwijs en onderzoek.

Jack van der Vorst van de directieraad van Wageningen University & Research: ‘IoF2020 maakt de weg vrij voor datagestuurde landbouw en virtuele voedselketens om onze wereld slimmer en duurzamer te maken.’ Ondanks grote uitdagingen bij de uitvoering verzekerde Marjolijn Sonnema, directeur-generaal Agro en Natuur bij het ministerie van Economische Zaken, de positieve impact. ‘Gedigitaliseerde landbouw in Europa draagt bij aan een meer natuurinclusieve productiewijze, betere banen en nieuwe bedrijfsmodellen. Ook worden consumenten beter geïnformeerd en worden voedselketens transparanter’, vertelde ze.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.