EU-lidstaten akkoord met gewijzigde Chips Act

Paul van Gerven
Leestijd: 1 minuut

Gezanten van lidstaten hebben groen licht gegeven voor een gewijzigde versie van de EU Chips Act, het 43 miljard euro kostende initiatief om Europa’s afhankelijkheid van Azië en de VS op het gebied van halfgeleidertechnologie te verminderen. Het oorspronkelijke voorstel van de Europese Unie is uitgebreid met de mogelijkheid om projecten te steunen waarbij minder geavanceerde chips zijn betrokken. Ook Europese ‘specialiteiten’ als auto- en industriële IC’s komen zodoende in aanmerking voor subsidie.

Het langetermijndoel van de EU Chips Act is om het aandeel van Europa in de wereldwijde chipproductie op te trekken naar 20 procent, tegen 10 procent nu. Sinds de Europese Commissie het plan eerder dit jaar presenteerde, zijn drie nieuwe productie-initiatieven aangekondigd: door Intel, door Infineon en door Globalfoundries en STMicroelectronics samen. Bosch zal een fabriek in Dresden uitbreiden.

Volgens een bericht van Reuters komen Europese ministers in december bijeen om het plan goed te keuren. Daarna moet het Europees Parlement nog instemmen.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.