EU-consortium helpt bedrijven aan fotonica

Paul van Gerven
Leestijd: 1 minuut

Een Europees consortium van veertien laboratoria uit zes landen gaat het bedrijfsleven de helpende hand toesteken om fotonica toe te passen in producten. Met 1,2 miljoen euro steun van de Europese Commissie moet Actmost (Access Centre to Micro-Optics Expertise, Services and Technologies) een one-stop-shop worden, die de barrière moet verlagen om de technologie commercieel uit te buiten. Vooral het mkb zou van de diensten moeten profiteren.

’De technologische ondersteuning die wij bieden, omvat de vele voedselketens van microfotonica: van optisch ontwerp, analyse, prototyping, replicatie en verpakking helemaal tot proof-of-concepts, testen en fabricage op preproductieniveau. We willen bedrijven complete oplossingen bieden‘, aldus Hugo Thienpont, hoogleraar aan de Vrije Universiteit Brussel en coördinator van Actmost.

In een eerste testfase wil Actmost vanaf januari 2011 meer dan dertig bedrijven ondersteunen. Op 3 december organiseert het in Brussel een workshop om geïnteresseerde bedrijven te informeren over de werkwijze. Toegang is gratis.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.