Etteplan Eindhoven lanceert fotonica-assemblageplatform

Paul van Gerven
Leestijd: 1 minuut

De Eindhovense vestiging van Etteplan, voorheen bekend als Tegema, heeft een flexibel assemblageplatform voor geïntegreerde fotonica ontwikkeld. Dankzij een modulair ontwerp kan de Indigo een breed scala aan handelingen op zich nemen die nodig zijn in de laatste stappen van geïntegreerde-fotonicaproductie. Dit zal de prototyping van fotonicaproducten aanzienlijk versnellen, aldus Etteplan.

De assemblage van fotonicachips behelst onder meer de precieze uitlijning en verlijming van de chips aan andere componenten, zoals optische vezels en elektronica, en het waarborgen van de thermische en mechanische stabiliteit van het eindproduct, de module. Lange tijd was dit een knelpunt bij het opschalen van fotonicatechnologie, maar (semi-)automatisering brengt steeds meer verlichting.

Een van de uitdagingen waar fotonicabedrijven mee worstelen, is om snel verschillende prototypes te produceren. Normaal gesproken kost het een paar dagen om machine-instellingen om te zetten van het ene naar het andere prototype over te schakelen. Het flexibele en modulaire Indigoplatform ‘verkort deze omschakeltijd drastisch’, zegt Etteplan.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.