ETG groeimotor VDL Groep

René Raaijmakers
Leestijd: 2 minuten

De omzet van de VDL-divisie Toeleveringen, waarvan werkmaatschappij ETG het grootste deel uitmaakt, steeg in de eerste helft van dit jaar met 23 procent ten opzichte van de eerste helft van 2021, van 885 miljoen euro naar 1.087 miljoen euro. Daarmee is het een van de groeimotoren binnen de VDL Groep.

Andere sterke groeiers zijn de divisie Bussen (34 procent groei, van 187 naar 251 miljoen euro) en Eindproducten (31 procent groei, van 305 naar 400 miljoen). Onder Eindproducten valt een waaier aan producten, waaronder geautomatiseerde productiestraten voor automotive, veersystemen, warmtewisselaars, containerhandling en verpakkingsmachines en systemen voor productieautomatisering, maritiem gebruik en agrotoepassingen.

VDL geeft geen cijfers over de werkmaatschappijen, maar volgens ingewijden is VDL ETG verantwoordelijk voor ruim 60 procent van de omzet. Dit jaar zal ETG daarmee naar schatting 1,2 miljard euro bijdragen aan de totale omzet van heel VDL. Naar verwachting komt de totale omzet van de groep voor 2022 ruim boven de 5 miljard euro uit.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen