Etel werft in mechatronicatopregio’s Europa

René Raaijmakers
Leestijd: 3 minuten

Etel start deze maand een wervingscampagne voor mechatronicaspecialisten. Het Zwitserse bedrijf zoekt experts voor de ontwikkeling van nieuwe generaties motion-systemen voor zowel front-end- als back-end-machines. Etel zoekt talent voor de Zwitserse R&D-afdeling in alle Europese mechatronicakraamkamers. Naast Lausanne en Montpellier is dat ook Eindhoven.

Etel wil zijn systeem-R&D in Zwitserland uitbreiden om een nieuwe generatie motion-systemen te ontwikkelen. ’We zien dat een aantal typen mechatronische modules zich wat nauwkeurigheid en snelheid betreft naar een volgende niveau bewegen‘, zegt Jelm Franse, manager voor het advanced development program bij Etel. De Nederlander Franse heeft zijn wortels bij Philips CFT en was in zijn vorige baan bij Singulus verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de nieuwe generatie mastering-machines voor Blu-ray.

De toenemende nauwkeurigheden in de lithografie hebben impact op alle vervolgstappen in de halfgeleiderproductie. De chipproductie gaat nu naar de generatie van 32 nanometer en EUV brengt dat nog verder. Franse: ’Dat betekent dat allerlei andere machines, zoals inspectieapparaten voor chips ook die kant op moeten.‘ Etel is onder meer leverancier van precisiestages aan inspectiespecialisten als KLA Tencor. ’Wij moeten die slag maken. Onze klanten hebben stages nodig die met hoge snelheid en nauwkeurigheid wafers moeten positioneren. Daarom werven we actief in Eindhoven, omdat daar ervaring en kennis is met het ontwikkelen van relevante mechatronische systemen.‘

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.