Eriks schaalt am-capaciteit op met Ultimakers

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Eriks heeft zijn additive manufacturing-capaciteit uitgebreid met de inzet van verschillende Ultimaker S5 Pro Bundles. Daarmee kan Eriks zijn klanten verder ondersteunen bij het sneller, beter en makkelijker ontwerpen, ontwikkelen en printen van industriƫle componenten. Een speciale Clean Manufacturing Facility bij de vestiging in Alkmaar biedt EC1935/2004-productie voor voedselveilige onderdelen.

‘3d-printen heeft een aanzienlijke potentie voor industriĆ«le toepassingen. Wij combineren onze industrie-, productie- en softwarekennis met de betrouwbare en gebruikersvriendelijke 3D-printoplossingen van Ultimaker. Hierdoor kunnen we onze klanten beter ondersteunen bij het sneller en met meer ontwerpvrijheid vervaardigen van onderdelen, dan wanneer we de onderdelen zouden vervaardigen middels spuitgieten’, zegt Sander Splinter, directeur van Eriks Nederland. ‘Afgelopen jaar hebben we al zoā€™n 350 duizend euro bespaard dankzij het gebruik van 3d-geprinte productiehulpmiddelen en het elimineren van veiligheidsrisicoā€™s in onze eigen faciliteiten met geprinte tools. We helpen nu onze klanten ook te profiteren van 3d-printen. Op basis van data-analyse en een bezoek aan hun productiefaciliteiten stellen we vast welke onderdelen geschikt zijn om te printen. Op basis van deze scans kunnen we de gekozen toepassingen gezamenlijk ontwikkelen en met de Ultimaker S5 Pro Bundle printen.’

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naarĀ 024 350 3532Ā of stuur een e-mail naarĀ info@techwatch.nl.