Eriks overhandigt hydrauliekinstallatie aan ROVC

Alexander Pil
23 juni 2014

Trainingshuis ROVC heeft een nieuwe Flexion-installatie in ontvangst genomen van industrieel dienstverlener Eriks. Met deze installatie breidt ROVC zijn hydrauliekpracticum uit en kunnen cursisten kennismaken met de modernste technieken op het gebied van hydraulische aandrijvingen en elektronische besturingen.

De Flexion-installatie is uitgerust met de meest geavanceerde technieken. Bovendien is de installatie geschikt voor het gebruik in scholingssituaties. De instellingen van de digitale stuurkaarten kunnen eenvoudig worden gewijzigd via een laptop. Na het herladen van de originele instellingen zal de installatie weer razendsnel optimaal functioneren. Ook afwijkingen en fouten zijn digitaal af te lezen. Dit is ideaal voor bijvoorbeeld het zoeken van storingen, wat een belangrijk onderdeel vormt binnen de cursussen.

‘Goed opgeleide vakmensen maken het verschil tussen succesvolle en niet-succesvolle technische bedrijven’, aldus Eriks’ business unit manager Hans Hogenboom. ‘Dat geldt zeker ook voor ons vakgebied. We zijn daarom trots dat we een steentje kunnen bijdragen aan hoogwaardig vakonderwijs.’