Erik Loopstra ontvangt eerste Martin van den Brink Award

René Raaijmakers
Leestijd: 3 minuten

Erik Loopstra ontving twee weken terug de eerste Martin van den Brink-prijs. De naamgever constateerde met enige gêne dat de uitreiking daarmee wel ’een erg ASML-feestje‘ was geworden. Maar volgens ingewijden is er in de Brainport-regio en ver daarbuiten nu eenmaal geen betere systeemengineer te vinden – na Martin van den Brink zelf. Dus ging de award naar de man die bij ASML als eerste fellow werd en inmiddels ook ’senior‘ voor deze titel mag zetten.

Op de eerste award-uitreiking stond – hoe kan het ook anders – vooral Martin van den Brink in het middelpunt. Zijn mentor Steve Wittekoek en Evert Polak haalden herinneringen op, waarbij Polak opmerkte dat ’velen aan het succes van ASML een steentje hebben bijgedragen, maar in het geval van Martin is dat een kei‘.

De tweejaarlijks uit te reiken Martin van den Brink Award is een initiatief van de DSPE (Dutch Society for Precision Engineering) in samenwerking met TNO, Brainport Industries, High Tech Systems Platform, Point-One en de High Tech Campus Eindhoven. Daarmee willen ze het belang van de systeemarchitectuur voor het succes van de Nederlandse hightechsystemenindustrie onderstrepen en uitdragen dat ons land op dit gebied een leidende rol speelt.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen