Eric Hezemans trekt nieuwe ontwikkeltak NTS

Alexander Pil
Leestijd: 2 minuten

De NTS Group start met een nieuwe activiteit: NTS Motion Systems. Het onderdeel gaat op basis van de kennis die binnen het Eindhovense bedrijf is opgebouwd, generieke modules ontwikkelen voor zijn klanten. Verantwoordelijke voor de tak is Eric Hezemans, de voormalige directeur van Nyquist, dat in 2005 in handen kwam van Bosch Rexroth.

’OEM‘s laten steeds vaker merken dat ze graag willen dat de NTS Group verantwoordelijkheid voor een gehele module neemt‘, legt NTS-CEO Marc Hendrikse uit. ’Modules die niet de kerncompetentie van de OEM zijn, hoeven ze niet per se in eigen beheer te ontwikkelen. Ze besteden dat steeds meer aan ons uit en wij pakken het graag op. Zo‘n structuur leent zich er goed voor om de opgebouwde kennis te hergebruiken bij de ontwikkeling voor een andere partij.‘

De Eindhovenaren vallen de markt van twee kanten aan. Aan de ene kant gaan ze op zoek naar opdrachten die met de beschikbare kennis binnen de NTS Group relatief eenvoudig op te lossen zijn. Aan de andere kant zullen ze zelf het risico dragen door interne knowhow via een generiek systeem of module bij bedrijven aan te bieden.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.