Epyon in Zwitserse handen

Paul van Gerven
Leestijd: 1 minuut

Het Zwitserse ABB neemt laadpaalspecialist Epyon over. De multinational in energie en automatisering breidt met de acquisitie zijn assortiment infrastructurele oplossingen voor elektrische voertuigen uit. Epyon ziet onder de vleugels van het bekende en mondiaal opererende ABB kansen om sneller te kunnen groeien. ’ABB‘s sterke vermogenselektronicaplatform, wereldwijde productiefaciliteiten en toelever-, marketing- en servicenetwerk complementeren Epyons activiteiten‘, aldus CEO Hans Streng van Epyon.

Epyon werd in 2005 opgericht door drie afstudeerders werktuigbouwkunde van de TU Delft. Zij richtten zich enkele jaren op consultancy en prototypeontwikkeling, maar schakelden in 2009 een versnelling op toen zij een kentering in de markt constateerden. Het product werd een laadpaal voor elektrische auto‘s die de accu in vijftien tot dertig minuten volledig oplaadt, in plaats van zes tot acht uur.

In deze periode nam Philips-veteraan Hans Streng het roer over bij het Rijswijkse bedrijf en werden meer investeerders aangetrokken om de productontwikkeling te financieren. De laatste partij die instapte was de Brabantse Ontwikkelingsmaatschappij, die zich in november 2010 voegde bij investeringsmaatschappijen Chrysalix en Set Venture Partners, het Taiwanese elektronicabedrijf Lite-On en Breesaap, het investeringsvehikel van oud-premier Ruud Lubbers.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.