Epson voegt mini-Scara toe aan G-Serie

Paul van Gerven
Leestijd: 1 minuut

Het nieuwste lid van Epsons G-Serie industriële robots, de G1, is tot dusver het kleinste Scara-model en bijgevolg uitermate geschikt voor fabricage of montage van zeer kleine delen. De robot is verkrijgbaar in twee varianten met armlengtes van 175 of 225 millimeter.

De G1 is speciaal ontwikkeld voor productieomgevingen waar het op een paar duizendste millimeter aankomt, zoals elektronica, de vervaardiging van halfgeleiders, fijnmechanische processen en uurwerken. De robot kan dienst doen als micromanipulator, overzet-, verdeel- of toevoermechanisme. Er is ook een drie-assig model verkrijgbaar met een grotere draagkracht van maximaal 1,5 kilo dat onder meer geschikt is voor de manipulatie van schroeven.

Dankzij de kleine plaatsinname kan de G1 gemakkelijk geïntegreerd worden in een bestaande cel. De robot is eveneens inzetbaar naast grotere robots om zo op een voordelige manier nog betere prestaties te bekomen.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.

Gerelateerde artikelen