Eplan verlegt aandacht naar advies over optimale workflow

René Raaimakers
Leestijd: 2 minuten

Eplan, leverancier van ontwerptools voor elektrische, procestechnische, pneumatische en hydraulische constructies, kondigt aan dat het zich nadrukkelijk gaat richten op adviseren over procesoptimalisatie en interdisciplinair construeren. ’Ik wil met klanten praten over hun doelen. Waar zij tegenaan lopen, wat hun uitdagingen zijn‘, zegt Johan Lentjes van Eplan. ’Voor een bedrijf dat 25 jaar lang alleen producten heeft verkocht is dat een behoorlijke ommezwaai.‘

Eplan claimt marktleider te zijn in databaseondersteunde engineering. Het Duitse bedrijf levert software waarmee technici gestandaardiseerd kunnen engineeren. Door de structuur van Eplan hoeft de ingenieur gegevens slechts één keer, op één plaats in te voeren. Dit voordeel is disciplineoverschrijdend en voorkomt fouten.

Daarnaast bied Eplan toegang tot een uitgebreide online databank met productgegevens van fabrikanten, wat de doorlooptijd verkort. Ontwerpers slepen de producten eenvoudigweg in hun lay-outtekening. De resulterende Ecad-file met alle connecties en producten is vervolgens toepasbaar in een multidisciplinaire ontwerpomgeving. Elektrotechnische, pneumatische en hydraulische productinformatie is beschikbaar van onder meer Festo, Phoenix Contact, Rittal, Schneider en Siemens. Eplan zegt ruim 18 duizend klanten te hebben met totaal 60.000 geïnstalleerde systemen.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.