Eplan en ES Elektro slaan handen ineen

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Itsme-onderdeel ES Elektro en Eplan Software & Service zijn een samenwerkingsverband aangegaan om ’de Nederlandse OEM-markt breder en dieper te ondersteunen in electrical engineering‘. De overeenkomst moet de ontwerpsoftware voor alle machinebouwers toegankelijk maken. Als leverancier van Eplan Electric P8 Compact aan (middel)kleine machinebouwers kan ES Elektro inzoomen op die gebieden van de Nederlandse OEM-sector die in mindere mate bereikt worden door Eplan zelf. Zo kan EPLAN zich blijven richten op totaaloplossingen voor Nederlands grootste machinebouwers.

Eplan heeft het Electric P8 Compact-programma speciaal ontwikkeld om ook de (middel)kleine machinebouwers eenvoudig en snel professioneel te laten ontwerpen met betaalbare software. Behalve de functionaliteiten om zowel grafisch als objectgeoriënteerd te werken, is het pakket wereldwijd beschikbaar in zeventien talen. Daardoor is het mogelijk om grenzeloos, interdisciplinair en efficiënter te werken, aldus Eplan.

Efficiënte bedrijfsprocessen vereisen ook data-integriteit; iedereen moet kunnen gebruikmaken van dezelfde database met actuele en juiste informatie. Naast het opstarten van een distributiekanaal is daarom ook een koppeling tot stand gebracht tussen Eplan Electric P8 Compact en het Sap-systeem van ES Elektro. Deze interface geeft gebruikers inzicht in de beschikbaarheid, levenscyclus, alternatieven, prijs en levertijd van de elektrotechnische componenten waarmee ze hun machines ontwerpen.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.