Energiezuinige aandrijving Bosch voor hydraulische pompen

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Onder de naam Sytronix biedt Bosch Rexroth een intelligente combinatie van een hydrauliekpomp en een elektrische aandrijving die specifiek op elkaar zijn afgestemd. Voor de engineer betekent dit dat hij eenvoudig de voorgeconfigureerde Sytronix in zijn systeem kan integreren. Hij profiteert van een toerengeregelde aandrijving die de belangrijkste voordelen van beide technologieën combineert: de betrouwbaarheid van krachtige hydrauliek en de energie-efficiënte en dynamische eigenschappen van elektrische aandrijftechniek.

De SVP 7000 is de meest recente aanvulling aan deze reeks. Deze uitvoering is voorzien van een directe motor-pompkoppeling die bijdraagt aan een eenvoudige installatie en een compacte oplossing. Het wegvallen van de koppelingsbehuizing kan een besparing van 150 mm opleveren. Naast de directe koppeling biedt deze variant een verbeterde motorkoeling als gevolg van een betere warmte-overdracht van de motor naar de pomp. Het lagere traagheidsmoment zorgt voor een verbeterde energie-efficiëntie en betere dynamische eigenschappen.

De SVP 7000 is te combineren met een MSK131-motor maar sinds kort ook met een grotere variant: de MSK133. Dit leidt tot mogelijkheden voor grotere vermogens en biedt door de vier beschikbare bouwgrootten een grotere flexibiliteit. De MSK133 vergroot de productrange tot 480 l/min als voorgedefinieerde set.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.

Gerelateerde artikelen