Energiebesparende kegelwielreductoren uit Italië

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Elsto Aandrijftechniek heeft zijn assortiment kegelwielreductoren met spiraalvertanding van het Italiaanse Bonfiglioli met de types A05, A35 en A55. Ten opzichte van wormwielreductoren hebben kegelwielreductoren een veel hoger rendement. Afhankelijk van de overbrengingsverhouding is het rendement minimaal 12 procent en maximaal 85 procent hoger dan bij wormwielreductoren. De A05-varianten zijn daarom een interessant energiebesparend alternatief.

In vergelijking met conventionele wormwielaandrijvingen maken kegelwielreductoren het soms mogelijk een kleiner formaat motor te kiezen, wat leidt tot besparing op kosten en verkleining van afmetingen. Andere voordelen zijn een geavanceerd ontwerp, symmetrische uitvoering (tot en met A60), compact formaat en universele toepasbaarheid.

De nieuwe kegelwielreductoren van het type A05 worden geleverd in uitvoeringen met een maximum draaimoment van 100 Nm. De A35‘s halen 600 Nm en worden geleverd in uitvoeringen met overbrengingsverhoudingen oplopend tot 1:400. De A35 kan door de verschillende motoren, twee aansluitflenzen en vijf uitvoeringen van de uitgaande as, eenvoudig worden ingepast in elke constructie.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.

Gerelateerde artikelen