Energie-efficiënte oplossing Nord voor pompaandrijvingen

Alexander Pil
11 februari 2014

Altijd op volle belasting draaien? Dat is geen goed idee bij het gebruik van pompaandrijvingen. De snelheid aanpassen naargelang de echte vraag vergroot de energie-efficiëntie van pompsystemen aanzienlijk. Nord Drivesystems levert daarom complete voorgeassembleerde aandrijvingen voor een breed vermogensbereik tot 22 kW. Naast de energiebesparing tot 60 procent profiteren gebruikers van het mindere lawaai, geringe slijtage en een verhoogde levensduur plus de ecologische voordelen, aldus de fabrikant.

De SK 200E-serie bestaat uit frequentieregelaars die speciaal zijn afgestemd op pomptoepassingen die een precies vermogen vereisen. Ze zijn compatibel met de wereldwijd gangbare netspanningen. Nord kan voor diverse toepassingsgebieden (IP55/IP66, Atex zone 22/3D) het gewenste aandrijfsysteem configureren.

De geïntegreerde proces- en PI-controllerfuncties maken een volledig geautomatiseerde controle van alle procesvariabelen en een compensatie van onregelmatigheden toe. Dat kan zowel in stand-alone en mobiele toepassingen als in complexe configuraties met meerdere aandrijvingen. Dankzij de twee analoge ingangen kunnen de inverters direct sensorinformatie, zoals druk en debiet, uit het proces verwerken. Optionele signaal- en voedingsconnectoren vergemakkelijken het gebruik en zorgen voor compatibiliteit.