Energie besparen tijdens productiepauze

Paul van Gerven
Leestijd: 1 minuut

Siemens brengt een energieregelingsmodule op de markt voor het decentrale periferiesysteem Simatic ET 200S High Feature en functiecomponenten voor Simatic-besturingen. De Simatic ET 200S Powermodule PM-E RO schakelt afzonderlijke uitgangen en ingangen van het periferiesysteem doelgericht uit en scheidt de daarop aangesloten verbruikers van de voedingsbron. Met de nieuwe functiecomponenten kan het energiemanagement van complete installatiedelen worden gerealiseerd.

Deze componenten zijn gebaseerd op het nieuwe Profienergy-profiel van de Profibus-gebruikersorganisatie (PNO) en de nieuwe Profinet-functionaliteit I-Device, die een I/O-communicatie van een CPU met andere bovenliggende of centrale besturingen mogelijk maakt. De functiecomponenten houden rekening met automatiseringsstructuren als Simatic CPU 315-2 PN/DP, CPU 317-2 PN/DP en CPU 319-3 PN/DP, alsmede de decentrale periferiesystemen met CPU-functionaliteit Simatic 200S en ET 200Pro.

Met het conform PNO gestandaardiseerde, leverancier- en apparaatonafhankelijke Profienergy-profiel kunnen nu met behulp van Profinet-communicatie vanuit één centrale besturing afzonderlijke apparaten of zelfs hele deelbereiken van een productielijn zonder externe hardware worden stilgelegd. Tijdens productiepauzes worden de verbruikers gecoördineerd en centraal uitgeschakeld, terwijl andere automatiseringscomponenten in bedrijf kunnen blijven, bijvoorbeeld vanwege veiligheidsrelevante taken. Aan het einde van de pauze worden de verbruikers weer gecoördineerd ingeschakeld.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.

Gerelateerde artikelen