Encoders Sick hebben nikkelen codeschijf

Paul van Gerven
Leestijd: 1 minuut

Sicks nieuwe absolute single- en multiturn optische encoders zijn erg robuust dankzij een codeschijf van nikkel in plaats het gebruikelijke glas of kunststof. De singleturn AFS60 heeft een resolutie van 18 bits, de AFM60 multiturn 30 bits. Door een – voor het eerst toegepaste – verbeterde lagering treden er minder vibraties op en is de component geschikt voor zeer hoge toerentallen (boven de zes duizend rpm). Ook is er minder slijtage, dus een langere levensduur.

Andere interessante features van Sicks nieuwe producten is de slanke behuizing en de geschiktheid voor omgevingstemperaturen van -20 tot 100 graden Celsius. Met de programmeerhulp PGT-08-S laten de encoders zich via USB gemakkelijk op de laptop of PLC programmeren.

Toepassingsgebieden voor de AFS60 en AFM60 zijn onder meer: de verpakkingsindustrie (palletizers, zakken- en balenvulsystemen, vul- en sealingmachines, dozenvouwmachines, labelingmachines en vouwmachines), de logistieke sector (hoogbouwmagazijnen, feedrackers, rollenbaanconveyors), vorkhefliften en SUV‘s, de houtverwerkende industrie, de nieuwe-energiesector (solartrackers en windturbines) en de machinebouwsector (machinegereedschappen en CNC-machines).

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.

Gerelateerde artikelen