Encoders Pilz bepalen positie en snelheid veilig

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Nieuw in het sensoren assortiment van Pilz zijn de PSenenco-encoders. Deze componenten zijn geschikt voor het bepalen van positie en snelheid. Het eerste model uit de reeks is een absolute opnemer die in het automatiseringssysteem PSS 4000 wordt gebruikt. Hij levert absolute positiewaardes die in de softwarebouwsteen worden gevalideerd. De encoder heeft een magnetisch en een optisch meetsysteem en verenigd zo twee apparaten in een. Het product is een standaard opnemer, maar bereikt door de combinatie van het besturingssysteem PSSUniversal PLC, encoder en softwarebouwstenen het niveau van Sil CL 3 en PLE.

De PSenenco-encoder is bedoeld voor bijvoorbeeld mechanische drukpersen of toepassingen waar een veilige positiebewaking noodzakelijk is. Enkele voordelen zijn veilige evaluatie van snelheid en positie, verschuiving van veilige bewakingsfunctie naar de gebruikerssoftware en flexibiliteit bij de bewaking van grenswaardes.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.

Gerelateerde artikelen