Encoders Kübler krijgen explosiebestendig jasje

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Kübler biedt zijn Sendix-veldbusencodertechnologie aan in een drukvaste behuizing. Het bedrijf en distributeur Duranmatic merken dat veldbustechnologieën steeds vaker worden gevraagd, zelfs in explosiegevaarlijke omgevingen. Die trend wordt echter afgeremd door een beperkte keuze van geschikte sensoren met geïntegreerde veldbusinterfaces. Kübler levert daarom vanaf nu singleturn- en multiturnencoders die zijn goedgekeurd voor gebruik in de Atex-zones 1, 2, 21 en 22 en zijn voorzien van Profibus en Canopen.

De schok- en trilbestendige Sendix 7058/7068-encoders hebben een resolutie tot 29. Ze bieden een IP67-beschermingswaarde en een temperatuurbereik van -40 tot 60 graden Celsius. De behuizing en de flens zijn beide gemaakt van zeewaterbestendig aluminium, waardoor ze geschikt zijn voor gebruik buitenshuis en in de offshore. De componenten hebben een inbouwdiepte van 145 mm, een diameter van 70 mm en een ruimtebesparende kabelaansluiting.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.

Gerelateerde artikelen