Emerson lijft Aventics in

Alexander Pil
22 mei 2018

Aventics komt in handen van Emerson. De voormalige pneumatiekdivisie van Bosch Rexroth opereert nu nog onder de vlag van investeringsmaatschappij Triton. Dat ontvangt 527 miljoen dollar voor Aventics. Met de toevoeging hoopt Emerson meer marktaandeel te werven in de industrie voor intelligente pneumatiek die zo’n 13 miljard dollar groot is.

‘Aventics brengt ons technologieën, mogelijkheden en expertise die essentieel zijn bij de digitalisering van de maakindustrie, zoals preventief onderhoud via geïntegreerde diagnose. Dat is een grote prioriteit voor ons’, aldus Mike Twain, president van Emersons Automation Solutions-tak.

Aventics heeft zijn hoofdkwartier in het Duitse Laatzen en realiseerde in 2017 verkoopcijfers van 425 miljoen dollar. ‘Met Aventics versterken we onze aanwezigheid in Duitsland, wat een belangrijke markt is voor automatiseringstechnologie en investeringen’, aldus Twain. ‘Bovendien kan Emerson samen met Aventics klanten in hybride markten zoals food & beverage beter bedienen, met intelligente oplossingen voor verwerken en verpakken.’