Emerson levert automatisering offshoreplatform BP

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

BP heeft een bestelling gedaan van 21 miljoen dollar bij Emerson Process Management. De opdracht betreft de levering van geĆÆntegreerde controle- en veiligheidssystemen voor een nieuw drijvend productie-, opslag- en distributieplatform. Dit floating production storage and offloading-platform (FPSO) is onderdeel van het North Sea Quad 204-project waarin BP de olie- en gasreservoirs onderzoekt van de Schiehallion- en Loyal Fields-velden, zoā€˜n 130 km ten westen van de Shetland-eilanden. De nieuwe Quad 204-FPSO is met een lengte van 270 meter groter dan de bestaande Schiehallion-FPSO en ontworpen om per dag 130 duizend vaten olie en 2,2 miljoen m3 gas te produceren.

De automatiseringsoplossing op het nieuwe platform is gebaseerd op Emersons digitale Plantweb-fabrieksarchitectuur, bestaande uit een combinatie van DeltaV DCS-technologie, het DeltaV Sis-procesveiligheidssysteem en de AMS Suite-software voor een effectief preventief onderhoudssysteem. Het DeltaV-systeem bestuurt en bewaakt alle belangrijke platformfuncties via Foundation Fieldbus- en Hart-communicatietechnieken. Geavanceerde procescontrolesoftware die is geĆÆntegreerd in DeltaV legt de basis voor een technisch en economisch optimale productie en het efficiĆ«nt en veilig functioneren van BPā€˜s nieuwe Quad 204-FPSO, aldus Emerson. DeltaV Sis omvat noodstopfunctionaliteiten en geĆÆntegreerde controlesystemen voor onder meer brand- en gaslekdetectie.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naarĀ 024 350 3532Ā of stuur een e-mail naarĀ info@techwatch.nl.